Vastgoedinvesteerder

vastgoedinvesteerder

Wie zijn spaargeld op een gezonde manier beheert, legt een spaarbuffer aan om onvoorziene uitgaven op korte termijn te kunnen opvangen. Heeft u bovenop die buffer nog financiële middelen ter beschikking, dan kan u die best investeren om uw vermogen te laten groeien. Vastgoedinvesteerders kiezen voor een investering in bakstenen omdat het een van de meest betrouwbare en solide investeringsopties is.

Wat is een vastgoedinvesteerder?

Een vastgoedinvesteerder koopt onroerende goederen aan met als doel er een financieel rendement uit te halen. Vastgoed is een stabiele investering die gestaag in waarde toeneemt en, in tegenstelling tot andere financiële instrumenten, veel minder onderhevig is aan schommelingen. Bovendien kan een vastgoedinvesteerder passieve inkomsten verwerven door het vastgoed te verhuren.

Vastgoedinvesteerders kunnen zowel bestaand vastgoed aankopen als investeren in nieuwe projecten. Het kan gaan om beleggingen in diverse types vastgoed, gaande van bescheiden projecten tot hele grote investeringen:

  • Appartementen, appartementsgebouwen of huizen
  • Kantoren
  • Commerciële handelspanden
  • Winkelcentra
  • Industrieel vastgoed

U kan investeren in vastgoed als individu, maar het is ook mogelijk om de aankoop van vastgoed te organiseren in een vennootschap. Wat de beste keuze is, hangt af van verschillende parameters. Bij Inviva adviseren we u hier graag in.

Hoe wordt u een vastgoedinvesteerder?

Om succesvol te investeren in vastgoed is het essentieel om voldoende onderzoek te voeren. Als u de vastgoedmarkt goed begrijpt en prijzen correct kan inschatten, kan u unieke opportuniteiten benutten.

Zijn vastgoedinvesteringen dan enkel weggelegd voor een select publiek? Gelukkig niet, want u kan het professionele advies inschakelen van vastgoedexperts zoals Inviva om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Bij een investering in vastgoed leeft de perceptie dat u over een groot kapitaal moet beschikken. Een bijkomend voordeel van vastgoed is echter dat u erin kan investeren met geleend geld. U hoeft dus zelf niet per se een groot kapitaal bij mekaar gespaard te hebben om toch nu al vastgoed te kunnen aankopen. U moet uiteraard wel in staat zijn om uw lening terug te betalen, maar daarvoor zou u de huurinkomsten kunnen aanwenden.

vastgoed investeren

Hoe vindt u een vastgoedinvesteerder?

Bent u zelf niet op zoek naar vastgoed om te investeren, maar bent u eigenaar van een projectgrond of een gebouw met potentieel en overweegt u te verkopen, dan zoekt u ongetwijfeld naar een geschikte vastgoedinvesteerder. Maar hoe vindt u die?

U zou binnen uw eigen netwerk kunnen polsen naar mogelijke interesse met het risico dat u niet de juiste prijs ontvangt of aankloppen bij een makelaar om een breder publiek aan te spreken, maar dan betaalt u al gauw 2 à 3 procent op de verkoopprijs aan makelaarskosten.

Daarom is samenwerken met een professionele vastgoedinvesteerder zoals Inviva een interessante oplossing. Inviva kijkt voortdurend uit naar nieuwe projecten en biedt vele voordelen:

  • Als ervaren vastgoedinvesteerder kunnen wij het potentieel van uw grond of gebouw meteen inschatten en dus snel overgaan tot een beslissing.
  • Door onze grondige kennis van de vastgoedmarkt schatten wij de waarde van uw grond of gebouw correct in waardoor we u een marktconforme prijs
  • Een woord is een woord: Inviva is een betrouwbare onderneming met financiële slagkracht die haar afspraken nakomt.
  • Als vastgoedspecialist kennen wij de knepen van het vak waardoor we alles vlot laten verlopen, van bod tot akte.

Bent u op zoek naar een loyale vastgoedinvesteerder of wil u zelf investeren in vastgoed zonder zorgen? Onze experts staan voor u klaar met professioneel advies.

Veelgestelde vragen

Hoe vind je investeerders voor vastgoed?

Je kunt investeerders voor vastgoed vinden op verschillende plaatsen. Networking-evenementen, vastgoedbeurzen en online platformen bieden kansen om potentiële investeerders te ontmoeten. Daarnaast kun je ook contact opnemen met een vastgoedmaatschappij of investeringsfonds zoals INVIVA. Zorg ervoor dat je een goed doordacht investeringsplan hebt en wees bereid om je propositie duidelijk te presenteren om investeerders aan te trekken.

Welk vastgoed heeft het hoogste rendement?

Commercieel vastgoed heeft het potentieel voor mooie rendementen, maar houd rekening met het risico op leegstand en de liggingsgevoeligheid. Je kunt echter verschillende kosten doorberekenen aan huurders, zoals onderhoud van de omgeving en parkeren. Overweeg dus zorgvuldig je opties voor het hoogste rendement.