Scroll Top

Vastgoed beheerder

Vastgoed beheerder

Op zoek naar de juiste partner voor uw vastgoedbeheer? Bij INVIVA bent u aan het juiste adres. Al sinds 2015 zijn we een hecht team waarop u als eigenaar kan steunen voor het beheer van uw vastgoed. 

Onze kernbegrippen zijn steeds wonen, beheren en innoveren.

Wat doet een vastgoedbeheerder?

Als eigenaar van vastgoed bent u verantwoordelijk voor de verschillende taken die daarmee verband houden. Zo heeft elke eigenaar te maken het het beheer hiervan. U moet bijvoorbeeld zorgen voor het onderhoud, het vinden van huurders of het regelen van bepaalde situaties.

Door samen te werken met een partner dat het beheer op zich neemt kan u uzelf deze taak ontzien. Bij INVIVA hebben we ook een wijd netwerk binnen de vastgoedsector wat u veel tijd kan besparen bij het vinden van de juiste huurder.

Binnen het vastgoedbeheer zijn er verschillende taken waar u op kan rekenen. Deze taken worden onderverdeeld in drie grote groepen: financieel, technisch en commercieel beheer.

Administratief of financieel beheer

Het financieel beheer bestaat uit het bijhouden van alle financiële handelingen in verband met het pand. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er gemeenschappelijke kosten moeten berekend worden voor een gebouw maar ook het innen en indexeren van de huurprijs is hier onderdeel van.

Als u over meerdere panden beschikt, kan dit een hele hoop administratief werk worden. Daarom is het goed om te kunnen rekenen op de diensten een professionele firma als INVIVA om dit voor u in orde te brengen.

vastgoed investeren

Technisch beheer​

Technisch beheer slaat op het onderhoud van de verschillende installaties en de staat van het pand. Een vastgoedbeheerder zal hier een oogje in het zeil houden wanneer er restauraties moeten gebeuren of als er technische pannes zijn bij de huurders.

De vastgoedbeheerder is tevens ook het eerste aanspreekpunt voor huurders in geval van technische storingen of schadegevallen. De huurder en de eigenaar kunnen rekenen op een snelle en correcte afhandeling van alle zaken.

vastgoed beheer - commercieel beheer

Commercieel beheer

Als derde onderdeel van vastgoedbeheer is er nog het commerciële luik. Dit heeft vooral betrekking op de taken die komen kijken bij het verhuren van het pand en zoeken naar een huurder. Denk hier maar aan het opmaken en plaatsen van advertenties, nieuwe huurders screenen en toezicht houden tijdens de huur van uw pand.

Veel van deze zaken kosten vaak heel wat tijd maar zijn toch erg belangrijk voor zowel uw pand als uw rendement. Daarom kan het een erg goede optie zijn om deze taken uit te besteden aan een professionele partner zoals INVIVA.

Veelgestelde vragen

Wat doe een vastgoedbeheerder?

Een vastgoedbeheerder is verantwoordelijk voor het beheren van verschillende panden. Dit omvat verschillende diensten die rekening houden met alle aspecten van het beheren van panden. Een vastgoedbeheerder neemt zowel het beheer op zich als het geven van advies. Door te werken met een vastgoedbeheerder heeft u als eigenaar meer tijd en minder zorgen.

Wat kost een vastgoed beheerder?

De kosten van een vastgoedbeheerder hangen sterk af van wat er precies gevraagd wordt en kan verschillen in elke situatie. Veel is afhankelijk van het aantal panden dat u zal uitbesteden aan een vastgoedbeheerder en de hoeveelheid huurders hierbij komen.

Hoe werkt vastgoedbeheer?

Als eigenaar doet u beroep op een vastgoedbeheerder wanneer u een eigendom rendabel wil maken en tijd wil besparen in het proces daarvan. Het is vooral interessant om deze werken uit te besteden wanneer u meerdere panden in uw bezit hebt.

Wat valt onder vastgoedbeheer?

Onder het beheer van vastgoed vallen vaak drie verschillende taken die alle drie heel belangrijk zijn voor de verhuur en het onderhoud van uw pand. Deze drie diensten zijn commercieel beheer, administratief beheer en technisch beheer.

Waarom vastgoedbeheer?

Door te kiezen voor een professionele partner dat u kan helpen met het beheer van vastgoed weet u steeds zeker dat alle zaken goed opgevolgd worden. Daarnaast heeft u ook meer tijd en minder zorgen, zeker als u huurders in uw pand heeft.