Scroll Top

In vastgoed investeren

in vastgoed investeren

Investeren in vastgoed

U bent van plan om te investeren in vastgoed maar u weet niet wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Het lijkt misschien aantrekkelijk om te beleggen maar wat is de beste keuze? Beleggen in een pand in het binnenland of buitenland of misschien is beleggen via uw vennootschap ook een mogelijkheid voor u.

Bij INVIVA helpen we u verder. We zetten hier alle mogelijkheden en aandachtspunten even uiteen. Zo bent u op de hoogte van de voordelen en nadelen.

In vastgoed investeren

Beleggen en investeren in vastgoed is een goede optie als u niet tevreden bent met het rendement van uw spaargeld. De banken houden dezelfde lage interestvoet aan voor een spaarrekening terwijl de inflatie ondertussen een forse stijging maakt.

Door op uw spaarrekening enkel te bewaren wat u nodig heeft in geval van nood, kan er misschien wat ruimte vrij komen om te starten met investeren in vastgoed.

Door te investeren in onroerend goed kan spaargeld een beter leven krijgen, waar meer rendement uitgehaald kan worden. Afhankelijk van uw plannen, is een investering in vastgoed altijd een meerwaarde op lange termijn.

Daarnaast kan u ook huurders plaatsen in het pand. Dan geniet u van een maandelijks inkomen dankzij de huurinkomsten.

Hoe moet u investeren in vastgoed

Als u van plan bent om aan de slag te gaan met investeren in vastgoed, is het van groot belang dat u weet waar u aan begint. Een expert die u begeleidt doorheen het proces of dat u kan bijstaan bij het maken van de juiste keuze is een grote meerwaarde.

Wilt u beginnen met investeren in vastgoed dan kan u alvast terecht bij ons voor een eerste kennismakingsgesprek.

7 (Demo)

Begin vandaag nog met geld investeren in vastgoed.

INVIVA is de partner dat u kan helpen om zorgeloos een investering te maken. Of u nu investeert in vastgoed voor uzelf of enkel als beleggingsvastgoed, wij nemen de meest complexe taken van u over. Als ervaren projectontwikkelaar kan u op ons rekenen.

Als eigenaar geniet u van uw investering en doen wij de rest van het werk. U vertelt ons het budget en wij voorzien het beheer van het project. Zo geniet u van uw nieuwe woning of het te verhuren pand. 

Investeren in vastgoed via vennootschap

Investeren in vastgoed via vennootschap

Nog een interessante piste is om met uw vennootschap te investeren

Dit heeft tal van voordelen maar ook een aantal nadelen. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen om het pand privé aan te kopen en via een vruchtgebruikconstructie de investering te maken met uw vennootschap.

Voordelen van investeren in vastgoed met een vennootschap

Er zijn heel wat voordelen om te investeren via een vennootschap: 

  • U kan de aankoopprijs afschrijven
  • Alle bijkomende kosten zoals verzekeringen en onderhoudskosten zijn aftrekbaar
  • Ook de intresten op het krediet zijn aftrekbaar binnen uw vennootschap
  • Wanneer onroerend goed gebruikt wordt voor de volledige uitoefening van activiteiten binnen uw vennootschap, dan kunnen bepaalde activiteiten binnen de btw-wetgeving vallen met recht op aftrek.

Nadelen van investeren in vastgoed met een vennootschap

Naast voordelen zijn er ook een aantal nadelen verbonden als het vastgoed via een vennootschap gekocht wordt. Een aantal van de belangrijkste nadelen waar u het best rekening mee houdt zijn:

  • Als u ook privé in het pand woont dan betaalt de vennootschap een vergoeding. Doet u dit niet dan kan de fiscale druk verhogen door een hogere sociale zekerheid en hogere personenbelastingen.
  • Ontvangt u huurinkomsten van de verhuur van het pand? Dan worden deze inkomsten bij de belastbare winst toegevoegd van de vennootschap.
  • Wilt u de eigendom terug verkopen dan wordt de meerwaarde ook belast.

Investeren in buitenlands vastgoed

In vastgoed investeren blijft altijd een hele onderneming. Niet alleen in het binnenland maar ook in het buitenland. Voor veel investeerders is het echter wel een aantrekkelijk idee om een appartement of woning te hebben in het zuiden.

Investeer verstandig als u naar het buitenland trekt en werk samen met INVIVA. Wij werken vaak met met beleggers in eigen land maar ook in het buitenland.

Wilt u de aankoop in het buitenland zorgeloos laten verlopen? Neem dan zeker contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.

investeren in buitenlands vastgoed

Veelgestelde vragen

Is het verstandig om te investeren in vastgoed?

Een investering in vastgoed is steeds een goede financiële zet. Door de erg lage intrestvoet heeft een spaarrekening niet meer dezelfde waarde als vroeger. Zeker met de inflatie dat speelt is het vaak een betere optie met meer rendement om te investeren in vastgoed.

Hoeveel geld hebt u nodig om te investeren in vastgoed?

Hoeveel geld u nodig hebt om te investeren in vastgoed hangt af van veel verschillende zaken. U kan kiezen voor kleine projecten of grote projecten. Een groot deel zal afhankelijk zijn van uw eigen inbreng en het bedrag u wenst te lenen.

Hoe begint u met investeren in vastgoed?

Als u geen of weinig ervaring hebt met beleggen dan is het een goed idee om samen te werken met een expert. Een expert werkt samen met u naar het doel dat u wenst te bereiken en kijkt naar de mogelijkheden. Wilt u graag meer weten over hoe dit precies werkt, aarzel dan niet om ons te contacteren. INVIVA staat steeds klaar om u te helpen.

Is het slim om te investeren in vastgoed?

Ja, als u belegt in een eigendom met het juiste budget dan gaat u meer inkomsten krijgen dan als u het op de bank laat staan. Laat u echter  steeds bijstaan door een expert en vraag advies bij uw fiscus.

Kan ik een huis kopen met mijn vennootschap?

Ja, u kan makkelijk een of meerdere panden kopen met uw vennootschap. Door deze aan te schaffen met uw vennootschap geniet u van een specifieke set aan zowel voor- als nadelen. Laat u steeds goed informeren en ga langs bij uw fiscus voor u een beslissing maakt.

Wat is het voordeel van vastgoed in een BV zetten?

Door te kiezen om vastgoed in uw BV te zetten kunt u kosten zoals verzekering, onderhoud en interesten inbrengen. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belastbare winst.

Wat is een vastgoedinvesteerder?

Een vastgoedinvesteerder is een persoon dat investeert in vastgoed. Dit onroerend goed wordt dan gebruikt voor privé doeleinden, commerciële doeleinden of verhuur. Kom alles te weten in onze blog over “Wat is een vastgoedinvesteerder“.