Scroll Top

Is het verstandig om te investeren in vastgoed?

investeren in vastgoed_blog

Investeren in vastgoed is een zeer interessante en duurzame manier om te beleggen. Het kan uw geld beschermen tegen inflatie en zelfs extra inkomsten genereren. Het is daarbij wel belangrijk om uw vastgoed en beleggingen goed te beheren, zodat u steeds het maximale uit elke investering haalt.

Waarom investeren in vastgoed?

Zeker in het laatste jaar is gebleken dat spaarrekeningen nauwelijks nog rendabel zijn. Veel van de aandelen schommelen in tijden van crisis, en steeds meer mensen keren zich naar de meest duurzame oplossing wanneer u wilt investeren: vastgoed.

Investeren in vastgoed biedt soelaas aan iedereen die graag wat meer zekerheid wil. Het is al jarenlang een goede manier om te beleggen en uw beleggingsportefeuille te diversifiëren. Zo vermindert u risico’s en verhoogt u uw potentieel rendement.

Enkele voordelen van investeren in vastgoed

1. Een vast inkomen

Wanneer u besluit te investeren in vastgoed kan dit zorgen voor een stabiele bron van inkomsten door middel van huurinkomsten. Dit is vooral een interessante optie voor beleggers die op zoek zijn naar een bron van passief inkomen.

Zeker wanneer u op termijn de volledige lening hebt afbetaald, kan de huurinkomsten een makkelijke bron van inkomen zijn bovenop uw pensioen. U hoeft er ook erg weinig voor te doen en het blijft stabiel doorheen de jaren.

Investeren in vastgoed-vast inkomen (2)
Investeren in vastgoed-hefboomeffect (1)

2. Hefboomeffect

Nog een belangrijk voordeel dat vastgoedbeleggingen aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om gebruik te maken van het hefboomeffect. Het kan in uw voordeel werken bij hypothecaire kredieten om een pand aan te kopen. 

Door bijvoorbeeld 15 procent eigen middelen te gebruiken en de rest te laten financieren door de bank, kunt u genieten van de voordelen van een lage rentevoet. Hierdoor worden de kosten voor de financiering van uw vastgoedbeleggingen laag in vergelijking met de opbrengsten.

Het hefboomeffect maakt het mogelijk om uw eigen middelen te laten renderen en nog meer rendement te halen uit uw vastgoedinvesteringen. Hierdoor kunt u uw vastgoed als hefboom gebruiken en profiteren van nog goedkopere leningen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat er ook risico’s verbonden zijn aan het gebruik van het hefboomeffect, zoals hogere schulden en mogelijke verliezen bij dalende vastgoedprijzen. Het is daarom verstandig om altijd goed onderzoek te doen en advies in te winnen voordat u besluit gebruik te maken van het hefboomeffect.

3. Bescherming tegen inflatie

Vastgoedbeleggingen bieden een effectieve manier om tegen inflatie te beschermen omdat huurinkomsten kunnen stijgen naarmate de kosten van levensonderhoud toenemen. Dit betekent dat u uw inkomsten kunt laten groeien naarmate de inflatie toeneemt.

Bovendien kan vastgoed in waarde stijgen naarmate de inflatie toeneemt. Dit komt doordat de vraag naar vastgoed kan toenemen, omdat beleggers op zoek zijn naar investeringen die hun koopkracht kunnen behouden.

Investeren-in-vastgoed-inflatie

In welk soort vastgoed wilt u investeren?

Bent u van plan om te investeren in vastgoed, maar weet u niet waar u moet beginnen? Geen probleem, Inviva helpt u graag op weg door de verschillende mogelijkheden te verduidelijken.

Wanneer u aan de slag gaat met beleggen in vastgoed kan het enorm helpen om u te laten begeleiden door een expert. Deze kan u bijstaan bij het maken van de juiste keuze zodat u optimaal kunt genieten van het beste rendement van uw investering.

Investeer in vastgoed en laat u begeleiden

Gerelateerde artikelen