Scroll Top

Grond verkopen aan een projectontwikkelaar

Projectgrond verkopen

Wilt u uw projectgrond verkopen aan een ontwikkelaar? Dat kan in alle vertrouwen bij Inviva. Wij bieden u een eerlijke vergoeding voor uw grond zodat u krijgt wat uw grond waard is.

Wanneer u beschikt over een stuk grond of een oude woning kan het erg voordelig zijn om uw grond te verkopen aan een projectontwikkelaar of bouwpromotor. Kies voor een vlotte afhandeling en werk samen met Inviva, de expert in projectontwikkeling.

grond verkopen aan project ontwikkelaar

Waarom samenwerken met een projectontwikkelaar?

De samenwerking met projectontwikkelaars bij verkoop van bouwgronden is voor een eigenaar erg interessant. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden waardoor u uw eigendom kan omzetten naar meerdere woningen of appartementen. Kiest u voor het ontwikkelen van een opbrengsteigendom, dat doet u het best met een projectontwikkelaar.

Als grondeigenaar kan u de woning zelf afbreken en opnieuw opbouwen. Maar wanneer u samenwerkt met projectontwikkelaars is dit echter niet nodig. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden wanneer u uw bouwgrond wenst te verkopen een een projectontwikkelaar.

Afhankelijk van uw situatie kan u kiezen voor een klassieke verkoop, recht van opstal of een ruilovereenkomst. Ga voor de samenwerkingsvorm die bij u past en geniet van een winstgevende overeenkomst voor beide partijen. Contacteer ons voor meer informatie in verband met de mogelijkheden.

Een krachtig netwerk met interessante contacten

Wanneer u wenst samen te werken met Inviva voor de projectontwikkeling van uw perceel, dan geniet u van meer dan enkel een goede ondersteuning. Wij beschikken over een groot netwerk aan bouwfirma’s en professionele partners.

Vanaf de start kunt u op ons rekenen. Van de vergunning tot de oplevering, uw bouwgrond is in goede handen bij ons. Wij vormen een vast aanspreekpunt voor de eigenaar en verzorgen de projectontwikkeling van begin tot einde.

Vastgoed Beheerder netwerk projectontwikkelaar
M_Cam_007_Post_LightMix-Interactive

Zo werkt een projectontwikkelaar van Inviva

Wanneer u kiest om uw bouwgronden te verkopen aan Inviva volgen we een vaste routine. Eerst kijken we of de bouwgrond geschikt is voor verkavelingen, meerdere woningen of appartementen.

Daarnaast zullen we ook onderzoek doen naar de bouwgrond zelf. Ligt deze in risicogebied, dan is een oriënterend bodemonderzoek nodig. Maar ook kijken we naar de nodige vergunning, het voorkooprecht, infrastructuur en de omgeving.

Bovenstaande informatie is essentieel bij het opstellen van een correcte prijs voor de bouwgrond. Op basis van de grondwaarde en de mogelijkheden zullen wij een concreet prijsvoorstel doen.

Veelgestelde vragen over grond verkopen aan projectontwikkelaar

Wat is projectgrond waard?

De waarde van uw bouwgrond is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. Vraag en aanbod zal hier ook een belangrijke rol in spelen. Weet ook dat het niet de projectontwikkelaars zijn die de waarde van de grond bepalen. Dit is aan de overheid en de regelgeving omtrent wat toegelaten is dat zal bepalen wat uw bouwgrond waard is.

Wat moet je doen om bouwgrond te verkopen?

Wanneer u uw bouwgrond wenst te verkopen aan een bouwpromotor of ontwikkelaar geeft u deze eerst een koopoptie. Dat wil zeggen dat u op voorhand afspreekt dat u de bouwgrond aan niemand anders zal verkopen tot de actuele verkoop plaats vindt. Er zal vooraf ook een onderzoek worden uitgevoerd en nadien een concreet prijsvoorstel gedaan worden. De verkoper kan dan beslissen om akkoord te gaan met de verkoopprijs of niet.

Inviva, een samenwerking die bij u past

Wanneer u kiest voor Inviva, kiest u voor een dynamisch bedrijf met een eigentijdse toekomstvisie. Dankzij onze ruime ervaring binnen vastgoed en projectontwikkeling voelen we ons thuis bij elk bouwproject.

Heeft u interesse om uw grond te verkopen aan de projectontwikkelaars van Inviva? Neem dan vandaag nog contact op met ons. Wij helpen u graag verder met alle vragen die u heeft over verkoopprijzen, ontwikkelingskosten en project mogelijkheden.

M_Cam_006_Post_LightMix-Interactive